Ripcse Judit

Ripcse Judit vagyok, buddhista tanítói végzettségem van, jelenleg logisztikai munkatársként dolgozom. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán -  ahol összehasonlító vallástörténet és filozófia szakirányon tanultam -  találkoztam és kerültem közeli kapcsolatba a buddhizmussal. A tibeti tantrikus hagyomány egyik  iskolájának a Karma Kagyü vonalnak vagyok az aktív gyakorlója. Gyakorlatias beállítottságom miatt választottam ezt a vonalat, mely  a meditációra, és ezen keresztül a tudat közvetlen megtapasztalására helyezi a hangsúlyt.

A vallásközi párbeszéd fontos, mert hiteles képviselőik által közvetlenül megismerhetünk más vallásokat, cél a közös gyökerek felfedezése és nem a különbözőség keresésére.  Egyetértésünkkel, barátságunkkal követendő példát mutatunk, melyet kiterjesztve előmozdíthatjuk komolyabb vallási viszályok rendeződését, megoldást találhatunk vallási feszültségek feloldására.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>