NYILATKOZAT AZ AL-JAZEERA TELEVÍZIÓ MAGYARORSZÁGOT LEJÁRATÓ FILMJÉRŐL

06.15.13

Al-Jazeera

Letöltés PDF-ben:  Al-Jazeera

———————————————

Az index.hu oldalon megjelent cikk: http://index.hu/kultur/2013/06/14/a_magyarorszagi_muszlimok_egyhaza_beragott_az_al-jazeerara

A Magyarországi Muszlimok Egyháza berágott az Al-Jazeerára 

  • MTI/Index
2013. június 14., péntek 18:24 |

A csatorna egyik riportfilmjében előkerült a fasizálódó ország, Orbán Viktort személyi kultusza, a romagyilkosságok, sőt, a készítők tulajdonképpen egyenlőségjelet tettek a harmincas évek Németországa és az orbáni Magyarország közé.

A hírtelevízió angol nyelvű adásán levetítettek egy olyan riportfilmet, aminek már a felvezetőjében azt állítják Magyarországról, hogy egyértelműen fasizálódik, a kormány pedig, a nacionalista Orbán Viktor vezetésével, szívesen ad teret a szélsőjobboldali eszméknek.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza közleményben tiltakozott a riportfilm ellen, amiben kijelentik, megdöbbenéssel nézték az Al-Jazeera hírtelevízió angol nyelvű adásán bemutatott, Glenn Ellis által készített filmet, amely Magyarországot a valóságtól teljesen eltérően mutatta be. Az egyház szerint a Hungary: Towards the Abyss (Magyarország: a szakadék szélén) című film lejáratta országunkat a világ közvéleménye előtt, amely miatt Magyarország komoly politikai és gazdasági károkat szenvedhet.

A közleményben felhívják a média figyelmét arra, hogy feladata az objektív tájékoztatás, nem pedig vélelmezett eseményekre alapozott elhamarkodott következtetések levonása, bizonyos érdekcsoportok elvárásainak gátlástalan kiszolgálása vagy valamilyen – a világ közvéleménye által nem ismert – cél előmozdítása. A sajtó szabadsága az objektív, tényeken alapuló tájékoztatás szabadsága, nem pedig a pánikkeltés, a rágalmazás, a hazugság és a csúsztatás szabadsága.

Ezért a Magyarországi Muszlimok Egyháza felszólítja az Al-Jazeera hírtelevíziót, hogy az angol nyelvű adásában leadott, Magyarországot megrágalmazó, lejárató műsorát vonja vissza és sugározzon országunkról valós adatokon és tényeken alapuló hiteles műsort.

 

Hozzászólás

 
FireStats icon Powered by FireStats